L’Agència de Residus de Catalunya ha presentat la nostra candidatura al XII Premi Europeu de la Prevenció de Residus!

Durant la Setmana de la prevenció de residus, 260 entitats van fer 827 activitats sobre prevenció de residus a Catalunya. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2008, coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya sota el patrocini de la Comissió Europea. L’objectiu és promoure la implantació d’accions de sensibilització per a la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos al llarg d’una setmana de l’any.

Las accions implantades durant la EWWR es regeixen per les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes, reciclar els materials. Les “3 R” representen les opcions que haurien de tenir-se en compte en primer lloc a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat 6 projectes catalans a la XII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer en una cerimònia a finals de maig a Brussel·les. La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

El Premi Europeu de la Prevenció de Residus vol distingir aquelles iniciatives realitzades en el marc de la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que en aquesta passada edició es va dur a terme a 38 regions i durant la qual es van organitzar 10.690 activitats arreu d’Europa.

Les 6 candidatures presentades per l’Agència de Residus de Catalunya en les diferents categories són:

Associacions: Associació CEN

Administracions: Ajuntament de Barcelona i Grup de Residus Zero

Institucions escolars: Escola Jacint Verdaguer de Tàrrega

Empresa: Hotel Barcelona 1882

Ciutadans: iniciativa Catalunya CleanUp Challenge d’en Robert Garcia

Cooperació entre regions: Institut Jaume Callís de Vic

L’associació CEN ha estat nominada per l’organització de la competició de recollida de residus en el marc del projecte plastiXnatura, que des d’una visió creativa ha volgut arribar a un públic, a priori no tan atret per la conservació de la natura, i engrescar-lo a prendre part en actuacions de recollida de residus en el medi natural. La proposta s’assenta en la gamificació, per crear una competició amb medalles de participació i un premi, a fi de motivar persones més joves, a qui rarament arribem des de l’entitat, i s’acompanya amb una estètica i imatge adaptada a nous públics objectiu per cridar la seva atenció i fomentar la seva participació.

Donat l’èxit d’aquesta activitat gamificada de recollida de residus ja n’estem programant altres edicions per col·lectius que ens ho han sol·licitat i pel públic general i en molt breu també afegirem un taller i un joc de taula sobre la problemàtica de la contaminació per plàstics. Si et vols implicar, posa’t en contacte amb nosaltres (info@assoc-cen.org o 638 065 248).

+ info:

#plastiXnatura (Facebook, Twitter i Instagram)

Projecte plastiXnatura

Competició de recollida de residus

Guanyadors de la competició de recollida de residus

Joc de taula plastiXnatura

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Nota de premsa de l’Agència de Residus de Catalunya

Contacte:

Dr. Jesús Ortiz, mail: jesus.ortiz@assoc-cen.org M: 638 065 248

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.