Fes voluntariat i format en el control d’espècies exòtiques invasores

Actualment tenim en marxa dos projectes de control d’espècies exòtiques invasores al riu Glorieta a Alcover i Mont-ral (Alt Camp), per al qual tenim un acord de custòdia fluvial amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

El primer, pretén eliminar completament el cranc vermell americà (Procambarus clarkii) del tram alt del riu Glorieta, de la depuradora d’Alcover fins al límit superior de la seva distribució, 2,5 km riu amunt. L’objectiu d’aquest projecte és protegir les espècies amenaçades i/o protegides d’aquest riu, com el cranc de riu de potes blanques, el barb cua-roig, la reineta, la salamandra o la serp d’aigua. Actualment, en queden molt pocs i algunes d’aquestes espècies han tornat als antics dominis del cranc vermell americà. Per eliminar aquesta espècie exòtica invasora, fem servir pesca elèctrica, captura manual i trampes, sempre de nit i habitualment els divendres i dissabtes.

El segon projecte té com objectiu reduir la població d’ailant (Ailanthus altíssima) al tram alt del riu Glorieta per recuperar la vegetació de ribera autòctona. Les diferents tasques d’aquest projecte consisteixen en mesurar els arbres que s’han d’eliminar, talar-los, recollir les llavors, perforar les soques, gestionar les restes vegetals i, només pel personal qualificat, injectar-los herbicida. Normalment, hi anem de dilluns a divendres de 8 a 16 h i alguns caps de setmana. Si vols venir en un altre horari, pregunta’ns.

Aquestes activitats són obertes a persones individuals o grups a partir de 12 anys del públic general, centres educatius, empreses, administracions i entitats de tot tipus (ambiental, social, cultural, esportiva, etc.) i compatibles amb servei comunitari, pràctiques, formació, RSC, team building, etc.

Si necessites més informació o ens vols acompanyar, només has d’enviar un correu electrònic a info@assoc-cen.org o un missatge al 638065248.

Més informació:

Projecte #EXOsens

Projecte #Procambarus

Projecte #Ailanthus

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.