Taller hiperparticipatiu + competició de recollida de plàstics a la riera de la Selva

El diumenge 21 de febrer de 10 a 13 h fem un taller hiperparticipatiu + una competició de recollida de residus a la Riera de la Selva a La Selva del Camp.

Començarem l’activitat amb el taller del projecte plastiXnatura, que tracta sobre la sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic. En aquest taller tractarem aspectes relacionats amb els plàstics com les seves característiques, els usos, la degradació, el reciclatge, els riscos per al medi ambient i la nostra salut i mesures per evitar la contaminació. Els continguts d’aquest taller altament participatiu es co-crearan de manera interactiva a través de diversos jocs, presentacions 3D, maquetes, immersions al món microscòpic, reflexions col·lectives i una mica de màgia.

Seguidament, farem una competició de recollida de residus en la que els diferents equips intentaran recollir el pes de residus més elevat i així alliberar la Riera de la Selva i la mar Mediterrània de l’amenaça dels residus plàstics i els seus sequaços. Separarem els residus recollits en diferents fraccions, fent especial atenció als residus de plàstic, per facilitar el seu reciclatge. Tots els participants tindran una medalla ecològica i l’equip guanyador s’emportarà un trofeu ecològic i un joc de cartes BioBlitz Delta de l’Ebre.

Inscripció (fins el dimecres 17 de febrer): FORMULARI

Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un responsable adult.

Es recomana portar guants, esmorzar, roba i calçat còmodes. Si no tens guants, te’ls donem.

ATENCIÓ COVID-19

  • Només hi podran assistir els residents dels municipis pertanyents a la comarca del Baix Camp.
  • Es mantindrà el distanciament social entre les diferents bombolles en tot moment, encara que això pugui afectar la qualitat de l’activitat.
  • És obligatori l’ús de mascareta en tot moment.
  • És obligatori desinfectar-se les mans a l’arribar. L’organització facilitarà gel hidroalcohòlic.
  • Existeix la possibilitat que l’activitat es cancel·li en el cas que el risc de contagi sigui elevat.

Fins diumenge!

Amb el suport de:

En el marc del projecte plastiXnatura

El projecte plastiXnatura té com objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’evitar la contaminació per plàstics. Al nostre web trobaràs més informació sobre aquesta problemàtica.

+ info: https://assoc-cen.org/plastixnatura

Organitza:

Col·labora:


RESULTAT

Tot i que hi havia molta més interessada, només hem pogut acceptar una vintena de persones de 6 bombolles diferents. Tothom s’ho ha passat molt bé i ha après al taller hiperparticipatiu i ha treballat de valent a la competició de recollida de residus.

En total, hem recollit 150 kg de residus a la riera de la Selva a l’alçada de la Creu Coberta, a la Selva del Camp (Baix Camp). La meitat del pes recollit han estat plàstics i també hi ha hagut molt de pes de ferralla i rebuig, mentre que d’altres envasos (excloent-hi el plàstic), de vidre i de paper, n’hem trobat molt menys.

A la competició ha guanyat l’equip Copa Davis, que han recollit més de 48 kg de residus, equivalent a 10.68 kg per persona, i s’han emportat el trofeu ecològic i un joc de cartes BioBlitz Delta de l’Ebre.

Però els veritables guanyadors som tots perquè amb aquesta jornada hem posat un altre granet de sorra per contribuir a conservar els nostres ecosistemes i biodiversitat i també la nostra salut i benestar.

Enhorabona i gràcies!!!

Un comentari en “Taller hiperparticipatiu + competició de recollida de plàstics a la riera de la Selva

  1. Jesús Ortiz Durà diu:

    Tanquem inscripcions. No podem acollir més persones per mantenir la qualitat i respectar el distanciament social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.