Subvenció de l’ailant al riu Glorieta completada

Ja hem completat totes les actuacions de la subvenció pel projecte d’eliminació d’ailant a la Vall del riu Glorieta a Alcover i Mont-ral (Alt Camp). Entre treballadors, voluntaris i estudiants fent servei comunitari o pràctiques hem participat 75 persones diferents i hem aconseguit eliminar 12.944 ailants (Ailanthus altíssima) al riu Glorieta i el seu entorn. A més, també hem eliminat altres 346 arbres exòtics invasors d’altres espècies, sobretot robínies (Robinia pseudoacacia) i negundo (Acer negundo), fins arribar a un total de 13.290 arbres que hem talat per injectar-los herbicida un a un, la majoria petits però també molts de grans dimensions.

Dels ailants eliminats, un 5% (676) eren productors de llavors, de manera que també hem aconseguit reduir significativament la seva capacitat de dispersió. Encara queda molta feina per fer, però som molt tenaços.

A més, també hem fet el joc per dispositius mòbils “Repte Ailanthus” i vam fer una reforestació d’un tram de riu, tot i que la sequera ha fet que la supervivència sigui molt baixa.

Volem agrair la participació de totes les persones que han participat en el projecte, la col·laboració de les propietats de finques afectades, la cobertura dels mitjans de comunicació, el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament d’Alcover i també la col·laboració de l’Ajuntament de Mont-ral i el Museu d’Alcover.

I a partir d’ara, continuarem amb altres fonts de finançament.

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.