Reportatge a Xarxanet.org: Invertir en la natura és invertir en el nostre futur

L’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) vetlla per la preservació de les espècies autòctones lluitant contra els residus i les espècies exòtiques invasores.

Jesús Ortiz, director de l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), explica quins són els projectes que duen a terme des de l’entitat i la seva finalitat de protegir les espècies autòctones i la biodiversitat del riu Glorieta de Tarragona.

Adverteix del perill que comporta portar des de l’estranger espècies exòtiques i explica les conseqüències que aquestes tenen sobre la biodiversitat del territori. Segons diu “si perdem biodiversitat estem perdent oportunitats, recursos, lleure i valors naturals”.

Des de l’entitat, amb l’ajuda de persones voluntàries, tracten d’eliminar a través de la pesca elèctrica el cranc vermell americà, una espècie portada des dels Estats Units pel consum humà amb una gran capacitat de dispersió i una agressiva subsistència.

Aquest cranc ha comportat alteracions dins l’ecosistema i la desaparició de moltes altres espècies de la zona de les quals s’alimenta, expulsa o pren l’aliment. Ortiz també comparteix la feina que fan per eliminar l’ailant, un arbre portat de la Xina que també suposa un greu desordre per a la biodiversitat a causa de la seva altíssima tasca de creixement i expansió.

Finalment, Ortiz reivindica “més sensibilització per part de la ciutadania i que sigui aquesta la que s’empoderi dels espais naturals”, ja que “invertir en la natura és invertir en el nostre futur”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.