On vols que fem la propera activitat plastiXnatura?

Vota fins el 30 de març!

Tria on vols que fem el proper taller hiperparticipatiu + competició de recollida de plàstics del projecte plastiXnatura.

Proposa un espai natural de Catalunya on s’acumulin residus. Només cal que en facis una breu descripció i adjuntis alguna foto i l’afegirem al llistat per votar.

Consideracions:

  • Obert al públic general.
  • Gratuït.
  • Es prioritzaran espais on no haguem fet aquesta activitat prèviament.
  • No podem incloure abocaments de runa perquè no es poden recollir amb voluntariat i s’han de denunciar.
  • Ens preocupen especialment els residus plàstics.
  • Ha de ser un espai accessible, segur i apte per a tots els públics.
  • Es pot fer en col·laboració amb altres entitats, plataformes, administracions i/o empreses.
  • Es triaran 2 localitats i les activitats es faran en el marc del Let’s Clean Up Eureope! (del 7 al 9 de maig) i/o la Setmana de la Natura (del 24 de maig al 5 de juny)

Taller hiperparticipatiu

Es tracta d’un taller de sensibilització sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic. Primer explorem què són els plàstics i perquè són tan importants per mantenir la nostra qualitat de vida i després descobrim les limitacions del reciclatge, els riscos que comporten per la biodiversitat, els ecosistemes, el paisatge i la nostra salut i acabem fent propostes per reduir aquests impactes negatius. Diem que és un taller hiperparticipatiu perquè els continguts es co-creen entre tots els participants de manera interactiva a través de diversos jocs, maquetes, immersions al món microscòpic i reflexions col·lectives. La durada aproximada és de 1:30 h.

Competició de recollida de plàstics

La competició de recollida de plàstics consisteix en una actuació de recollida de residus en un espai natural en el que els participants formen equips i intenten recollir el màxim pes de residus possible. Separem les diferents fraccions per facilitar el reciclatge i, a més, també separem el plàstic. Al final, pesem tots els residus i entreguem medalles a tots els participants i un trofeu ecològic a l’equip guanyador. La durada es pot adaptar una mica però recomanem entre 1 i 2 h.

Més informació:

Fes la teva proposta i vota AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.