Sortida ornitològica a la desembocadura del Gaià

ocells desembocadura gaià
Observant ocells a la vora del Gaià (Imatge cedida per Xavier Pastrana)

El diumenge 5 de novembre vam fer una sortida d’introducció a l’ornitologia a la desembocadura del riu Gaià, un bon lloc per a observar d’ocells de diverses espècies.

La ruta començava al final del poble d’Altafulla, on tot caminant per la platja van començar a passar ja algunes espècies marines: gavià argentat, gavina corsa, mascarell, xatrac becllarg, gavina capnegra, … El paisatge és molt canviant a aquesta zona i ràpidament vam quedar envoltats de camps, per on ens sobrevolaven molts grups de fringíl·lids (caderneres, gafarrons, passerells, lluers, pinsans, …), titelles, cogullades comunes, bitxacs comuns, roquerols, …

Tot seguit vam resseguir el riu fins entrar dins el bosc de ribera, des d’on sentíem el pit-roig i el rossinyol bord. Ben a prop ens va sorprendre un preciós aligot comú, una rapinyaire freqüent a la zona durant l’hivern.

La ruta tornava per l’altra banda de riu, tot buscant ànecs collverds, gafarrons i merles i, just abans de trepitjar de nou la platja ens va obsequiar un preciós esquirol.

Un matí ben aprofitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.