Recollida de microplàstics a la sorra de la platja del Racó, Salou

Aquest diumenge 18 de setembre de 10 a 13 h anem a la platja del Racó a recollir microplàstics de la sorra amb l’objectiu d’evitar que entrin a la xarxa tròfica i puguin afectar la biodiversitat i la nostra salut.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un responsable adult.

Es recomana portar guants, aigua, roba i calçat còmodes i protecció solar.

Fins diumenge!

RESULTAT

Una vintena de voluntaris hem recollit més de 27 kg de residus, el 70% dels quals han estat microplàstics, sobretot pèl·lets de diferents tipus de plàstic però també moltes burilles i bastonets higiènics que la gent llença al vàter. La gran abundància de pèl·lets de plàstic es deu a que les empreses petroquímiques que els fabriquen no els manipulen correctament i molts sacs es trenquen i cauen al terra. Com que aquestes empreses es troben molt a prop del Francolí, la pluja arrossega fàcilment aquests plàstics cap al riu i, enlloc de poder convertir-los en objectes útils es converteixen en residus que arriben al mar i contaminen tota la costa.

El problema d’aquests plàstics no és merament estètic sinó que afecta la biodiversitat perquè sencers o esmicolats, poden ser ingerits pels peixos i les seves preses i, després, acabar al nostre plat, de manera que també ens han de preocupar per la nostra salut.

En col·laboració amb l’Ajuntament de Salou

En el marc de la campanya 1m2 del projecte LIBERA per les platges i els mars i el World Cleanup Day

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.