L’altra cara dels focs artificials: jornada de recollida de residus

Dissabte 15 de juliol a les 10:00 h a la platja del Miracle, Tarragona

La pólvora de la pirotècnia està formada per un conjunt de productes químics com el diòxid de sofre, el potassi i el carbó vegetal, entre d’altres, que formen un còctel de contaminants que s’escampa per tot l’aire en partícules molt fines que entren al nostre cos quan respirem i afecten la nostra salut. Aquests gasos també provoquen pluja àcida, afavoreixen l’efecte hivernacle i destrueixen la capa d’ozó.

A més, els focs artificials utilitzen molt de plàstic que contamina el nostre entorn, entra a la xarxa tròfica i afecta negativament la biodiversitat i la nostra salut.

D’altra banda, la comunitat científica alerta sobre els danys que provoca el fort soroll dels focs artificials sobre els animals, que els poden fer perdre capacitat auditiva i/o visual i els generen pànic i estrès. Fins i tot, molts ocells perden el sentit de l’orientació i poden arribar a morir.

Per visualitzar aquesta problemàtica i exigir canvis d’hàbits, Good Karma Projects, Al Camp Residu Zero, l’associació CEN, Greenpeace, Gata, Plataforma Salvem la Platja Llarga i Associació Mediambiental La Sínia organitzem una jornada de voluntariat per recollir residus a la platja del Miracle de Tarragona (aparcament cobert: https://goo.gl/maps/7xef7KsuNLjRKhju7) el proper dissabte 15 de juliol a les 10:00 h.

No cal inscripció.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un responsable adult.

Es recomana portar aigua, roba i calçat còmodes i protecció solar.

Fins dissabte!

Amb el suport de:

En el marc de:

En col·laboració amb:

Un comentari en “L’altra cara dels focs artificials: jornada de recollida de residus

  1. Pingback: Un mes després dels focs… Jornada de recollida de residus a la Platja del Miracle, Tarragona – Associació CEN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.