DuPont Water Solutions s’implica en la Conservació del riu Glorieta

L’any passat vam poder comprar un equip de pesca elèctrica per eliminar el cranc vermell americà al riu Glorieta, fer rescats de peixos i tallers d’educació ambiental gràcies a que vam ser beneficiaris del programa d’ajudes Clear into the future de DuPont i a la implicació del personal de DuPont Water Solutions de Tarragona.

L’experiència va ser molt positiva i enriquidora, sobretot per la implicació del personal de DuPont Water Solutions Tarragona. La seva participació no només va contribuir significativament al desenvolupament del projecte, sinó que també va despertar la seva preocupació per la conservació de la natura i en especial pel riu Glorieta fins al punt que aquest any hem establert un conveni de col·laboració per ampadrinar (amb “m” de mare també, sí) el riu Glorieta.

De moment, ahir una vintena de treballadors i treballadores molt simpàtics i participatius es van sorprendre amb el taller #NATURAsenseBROSSA i després ens van ajudar a recollir residus al riu Glorieta en l’entorn de la Font Fresca. No ens va quedar gaire temps i, a més, vam prioritzar la recollida de dades amb l’app Litterati pel projecte Catalunya Clean Up Challenge i també vam fer un mostreig quantitatiu per fer una caracterització molt acurada i determinar la densitat i distribució de residus d’una manera molt precisa. Per això només vam recollir 32 kg de residus, amb un 44% de materials plàstics. És important destacar que aquests Residus podrien haver estat REcursos si s’haguessin gestionat correctament en lloc d’haver estat abocats a la natura.

Molt probablement hi tornarem un altre dia i, a més també farem alguna jornada de captura de cranc vermell americà i de control d’ailant.

Aprofitem l’avinentesa per destacar la importància de la implicació de les empreses en la conservació de la natura perquè, en el fons, estem parlant de les persones que hi ha al darrera i està demostrat que quan aquestes persones prenen consciència dels problemes que amenacen la natura i, per tant, el nostre futur, molt sovint canvien els seus hàbits tant a nivell particular com a dins de l’empresa per aconseguir ser més respectuosos amb la natura.

Gràcies DuPont Water Solutions Tarragona per la vostra implicació i per donar bon exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.