Descobrint els ocells de la zona nord de Reus

Cuereta blanca a Reus
Cuereta blanca

El 26 de novembre vam fer l’última sortida d’aquest 2023 per veure ocells a Reus. Han estat quatre sortides, fetes en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, que ens han permès donar a conèixer els ocells de diferents punts del municipi. En aquesta última ocasió ens vam moure per la zona nord, començant la sortida al Passeig del Nord.

Les primeres observacions eren a aquesta zona periurbana on, per una banda teníem un carrer i diverses cases adosades però per l’altra podíem veure uns camps d’ametllers. Mirant atentament, els participants van començar a descobrir que es movien un bon grapat d’ocells ben a la vora. Amb l’ajuda del guia van anar identificant-los, alguns per la vista i altres per l’oïda. Es van començar a moure tords i grives, els omnipresents tudons, tórtores turques, coloms i garses, es van sentir tallarols capnegres, algunes mallerengues carboneres i cotxes fumades anaven d’un costat a l’altre, passaven petits grups d’estornells, …

Sense moure’ns de lloc ja havíem gaudit d’un bon grapat de moixons. De mica en mica ens vam anar desplaçant en direcció a l’est, resseguint aquest passeig i buscant més ocells a l’inici del Camí Antic de Castellvell. Ens van sorprendre diversos lluers, un gratapalles ben eixerit que no parava de cantar, gafarrons, pinsans, pit-rojos, … i fins i tot tres raspinells.

Raspinell comú

Al final del Carrer Vinebre ja vam canviar d’ambient, trobant-nos en una petita zona de descampats. Hi vam trobar un ocell ben típic d’aquest hàbitat: el bitxac comú. Aquí és on vam tenir també una gran sorpresa: un aligot comú ens va sobrevolar, pausadament, permetent que tothom pogués mirar-se’l bé i aprendre com diferenciar-lo d’altres rapinyaires.

Finalment, ens vam dirigir cap al Mas Sabater per tal de finalitzar aquesta entretinguda jornada a una zona típica de cria d’estornells i de cotorretes de pit gris. En total vam sumar 26 espècies diferents d’ocells. Una molt bona xifra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.