Vine aquest dissabte a recollir residus a la zona de Les Tres Cales de l’Ametlla de Mar!

Aquest dissabte 27 d’agost a les 18 h fem una ruta senzilla per Les Tres Cales de l’Ametlla de Mar, on retirarem microplàstics i altres residus. Farem una parada per qui vulgui banyar-se.

Inscripció i més informació: Envia un correu a info@alcampresiduzero.org

RESULTAT

27 persones hem recollit 22 kg de residus, sobretot microplàstics. El més important no és el que hem recollit sinó tot el que podem evitar.

Un dels residus que més hem trobat, han estat els bastonets higiènics. Molta gent encara els llença al vàter després de netejar-se les orelles. El problema rau en el fet que la majoria d’aquests bastonets són de plàstic i sovint no arriben a la depuradora, on també representen un problema i un sobrecost econòmic que paguem tots. En hores punta, durant l’època turística o quan plou molt les clavegueres no poden recollir tota l’aigua que els arriba i aleshores una part s’aboca directament a rius, rieres o el mar a través de sobreeixidors. Als espais naturals, aquest i altres residus que els ignorants llencen al vàter, com les tovalloletes humides i les compreses, no només fan lleig, també fan molt de mal a la biodiversitat i, fins i tot, poden afectar la nostra salut perquè els microplàstics que es generen quan s’esmicolen són ingerits pels peixos que mengem, com les sardines o la tonyina. Així que ja ho saps, millor si pots evitar utilitzar tovalloletes humides i, si necessites bastonets higiènics i compreses, millor que siguin de materials biodegradables com el paper (cel·lulosa). Però sobretot, no els llencis mai al vàter, sempre a la paperera.

Un altre residu molt comú han estat les burilles. Tothom sap que fumar és molt dolent per la salut però si ho fas, has de saber que una sola burilla pot contaminar fins a 1000 litres d’aigua, així que mai, mai, mai la llencis al terra ni a l’aigua. Busca una paperera o guarda-la fins que en trobis una. Però encara millor si deixes de fumar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.