Les espècies exòtiques invasores (EEI) són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món i Catalunya és una de les regions d’Europa amb major afectació. L’ailant (Ailanthus altissima) és un arbre caducifoli originari de la Xina que va ser introduït a Europa com a espècie ornamental durant el segle XVIII. L’impacte principal de l’ailant sobre els ecosistemes naturals és la formació de boscos densos gairebé monoespecífics que fan desaparèixer les espècies d’arbres autòctons. Els boscos d’ailants fan disminuir dràsticament la biodiversitat, afecten l’estructura i el funcionament dels ecosistemes naturals i els serveis ecosistèmics, poden tenir un impacte econòmic sobre camps de cultiu, paviments, marges, restes arqueològiques i altres construccions. A més, poden afectar la salut humana perquè la seva saba és tòxica i també representa un risc per a la seguretat perquè pot empitjorar els efectes de les riuades.
El proper diumenge 13 de novembre de 10 a 13 h farem un taller per aprendre a identificar l’ailant i altres arbres exòtics invasors i fer servir la metodologia per eliminar-los de manera efectiva.
Els participants d’aquest taller coneixeran aquest arbre i altres arbres exòtics invasors, com la robínia, aprendran la metodologia per eliminar-los.
Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un responsable adult.
Es recomana portar guants, aigua i roba i calçat còmodes.
Places limitades.
Activitat gratuïta. S’accepten donatius per donar suport als nostres projectes de conservació.
Portarem els jocs de cartes Bioblitz Delta de l’Ebre, Ictio (12 €) i Papilio (15 €) per si algú en vol comprar.
Fins diumenge!
Més informació:
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
En el marc de: