Tornem a col·laborar amb Decathlon per continuar millorant el nostre entorn natural i fomentar les activitats esportives a la natura.
Diumenge 6 de juny de 10 a 14 h
Riudecanyes: píndoles ornitològiques i competició de recollida de residus al Pantà de Riudecanyes
Inscripció (IMPRESCINDIBLE) i més informació AQUÍ
Cal portar roba còmoda per caminar. Es recomana portar gorra i crema solar. Si en tens, pots portar guants de jardineria, binocles i guia d’ocells. Si no tens guants, te’n donem.
Col·labora:
Ajuntament deRiudecanyes
Salou: competició d’eliminació de Carpobrotus (planta exòtica invasora) i recollida de residus a la Platja Llarga
Inscripció (IMPRESCINDIBLE) i més informació AQUÍ
Cal portar roba còmoda. Es recomana portar gorra i crema solar. Si en tens, pots portar guants de jardineria. Si no tens guants, te’n donem.
Col·labora:
Vinaròs: taller plastiXnatura reduït i recollida de residus al barranc d’Aiguaoliva
Inscripció (IMPRESCINDIBLE) i més informació AQUÍ
Cal portar roba còmoda. Es recomana portar gorra i crema solar. Si en tens, pots portar guants de jardineria. Si no tens guants, te’n donem.
Col·labora:
Activitats gratuïtes. S’accepten donatius.
Fins diumenge!
ATENCIÓ COVID-19
- Es respectarà de manera estricta la normativa vigent.
- Es mantindrà el distanciament social entre les diferents bombolles en tot moment, encara que això pugui afectar la qualitat de l’activitat.
- És obligatori l’ús de mascareta en tot moment.
- És important desinfectar-se les mans a l’arribar. L’organització facilitarà gel hidroalcohòlic.
RESULTATS
La pluja ha espantat moltes de les persones inscrites però, tot i això, em sigut prou gent per fer una bona feina. Aquests han estat els resultats:
A Riudecanyes, hem estat una quarantena de persones i, a part d’aprendre molt sobre els ocells de la zona, hem recollit 77 kg de residus, un 36% de plàstics.
A Salou, ens hem aplegat 26 persones i hem eliminat 2500 kg de Carpobrotus. Gràcies a la feina feta durant els anys anteriors, la meitat sud de la Platja Llarga ha quedat pràcticament lliure de Carpobrotus, fet que ha permès la recuperació de la flora autòctona, incloent-hi la Silene ramosissima, espècie en perill d’extinció i endèmica de Salou. a més, també hem eliminat una petita població de canya i hem recollit una mica de residus.
A Vinaròs, també hem estat una vintena de persones i hem recollit 160 kg de residus, un 40% dels quals han estat plàstics.
Gràcies a Decathlon, els ajuntaments i, sobretot, a totes les persones voluntàries que han fet possible aquestes accions tan positives, interessants i divertides!
En col·laboració amb:
Amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat
En el marc del projecte plastiXnatura
El projecte plastiXnatura té com objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’evitar la contaminació per plàstics. Al nostre web trobaràs més informació sobre aquesta problemàtica.
+ info: https://assoc-cen.org/plastixnatura