Més de 30 kg de residus recollits al riu Glorieta

 

Aquest matí hem fet la recollida de residus al riu Glorieta en el marc de la campanya 1m2 pels camps, el bosc i la muntanya del projecte LIBERA i fent servir la metodologia Catalunya Clean Up Challenge.

Hem recorregut la Vall del riu Glorieta des de Mas de Forès fins gairebé el Niu de l’Àliga, gaudint d’aquest espectacular entorn, mentre recollíem els, cada vegada menys, residus del camí i el seu entorn. El balanç total ha estat de 30.5 kg recollits: 8 kg d’envasos, 6,5 kg d’ampolles de vidre, 0,5 kg de paper i 15 kg de resta, incloent-hi el quadre d’una bicicleta de fa 60 anys. Sorprèn encara que la gent utilitzi tantes tovalloletes humides i les llenci i també que es recullin els excrements dels gossos, es fiquin en una bossa de plàstic i es llencin al bosc. No s’entén. També cal destacar les burilles que em trobat. Cada vegada se’n llencen menys però cal arribar a 0 perquè a més de tenir un filtre de plàstic que triga molts anys en degradar-se, contenen desenes de contaminants tòxics que afecten greument la biodiversitat, especialment la vida aquàtica.

Com sempre, el més important no ha estat el que hem netejat, sinó el que hem aconseguit sensibilitzar i que es traduirà en menys incivisme i entorns naturals més nets. Tant de bo algun dia ja no haguéssim de fer més recollides de residus.

#proyectoLIBERA
#HéroesLIBERA
#Basuraleza

#ProyectoLIBERA
#HéroesLIBERA
#Basuraleza

Amb el suport de:

En col·laboració amb:

En el marc de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.