Gairebé 2.000 peces de residus recollides a la platja dels Capellans (Salou)

El passat dissabte 9 de març, malgrat el vent, el fred i la pluja, un grup de 15 persones voluntàries vam fer una recollida i caracterització de residus a la platja dels Capellans, a Salou.

Un cop recollits els residus els vam separar per tipologies per valorar visualment l’impacte de cada tipus de producte. Gràcies a aquestes dades, per exemple, vam poder entendre el problema que suposen les burilles que es llencen a les platges, en aquest cas gairebé un miler, que suposaven més de la meitat de tots els residus retirats i representen la contaminació de 50.000 litres d’aigua. Resulta incomprensible que encara avui en dia, coneixedors dels efectes adversos del plàstic dels filtres i la gran quantitat de substàncies tòxiques que contenen les burilles, les persones fumadores continuïn llençant burilles al terra i contaminant milers i milers de litres d’aigua que afecten la biodiversitat i que després consumirem nosaltres mateixos.

També ens van cridar l’atenció els més de 150 microplàstics, més de 150 taps, 70 bosses, més de 150 peces de poliestirè i similars, un centenar de bastonets higiènics i moltes tovalloletes humides que arriben al mar a través dels sobreeixidors quan la gent els llença al vàter, etc.

En conjunt, en només una estona, vam recollir gairebé 2000 peces de residus a la platja.

Esdeveniment organitzat per:

En col·laboració amb:

En el marc de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.